Herstart van het Nederlandstalig NANDA Netwerk

Het Nederlandstalig NANDA Netwerk gaat weer van start. Het NANDA Netwerk is vanaf nu onderdeel van NANDA International Inc. (NANDA-I), de ledenvereniging voor classificatie en taxonomie van verpleegkundige diagnoses. Deze vereniging heeft leden uit meer dan veertig verschillende landen, verspreid over zes continenten. Er wordt in vele landen, waaronder ook Nederland, gewerkt met verpleegkundige diagnoses in de klinische praktijk, in opleidingen, onderzoek en in ICT-toepassingen. Tevens vindt ook in Nederland validatie, ontwikkeling en verfijning van verpleegkundige diagnoses plaats. Dit netwerk is dé plek waar alle Nederlandstalige expetise samenkomt om samen te werken.

Het Nederlandstalig NANDA-I Netwerk is onderdeel van NANDA International, Inc. een classificatie en taxonomie van verpleegkundige diagnoses.

NANDA in Nederland

De verpleegkundige diagnoses van NANDA-I worden als sinds 1997 vertaald naar het Nederlands. Een grote groep verpleegkundigen maakte zich toen al sterk om de classificaties in Nederland ingebed te krijgen.

Het Nederlandstalig NANDA-I Netwerk is opgericht in 2012. Tijdens netwerkbijeenkomsten bespreken we de toepassing van verpleegkundige diagnostiek en het meten van zorgresultaten in de klinische praktijk. Hierbij sluiten wij aan op de statements van de NANDA-organisatie. Hierdoor wordt je expert in het diagnosticeren en lever je een bijdrage aan de zorgvuldige en accurate vertalingen.

Regiocoördinator voor NANDA International

Recent zijn de statuten van NANDA International gewijzigd. Voor het fungeren als officieel NANDA Netwerk en gebruik maken van de naam en logo’s van de organisatie gelden verschillende regels. Deze regels worden vanaf heden toegepast binnen het Nederlandstalig NANDA Netwerk.

Eén van de regels is dat er een Regiocoördinator aangewezen moet worden. De leden hebben Friso Raemaekers aangewezen om de functie als regiocoördinator uit te voeren. Friso is lid van NANDA International sinds 2012.

Meer informatie over aanmeldingen, bijeenkomsten, verdere ontwikkeling en invulling volgt.