Lijst van verpleegkundige diagnoses

Als verpleegkundige ben je waarschijnlijk bekend met de organisatie NANDA International en de uitgebreide lijst van verpleegkundige diagnoses die ze aanbieden. Deze lijst is een onschatbare bron van informatie voor verpleegkundigen over de hele wereld.

In dit artikel gaan we dieper in op deze lijst van verpleegkundige diagnoses en bieden we een overzicht van enkele van de meest voorkomende en belangrijke verpleegkundige diagnoses.

Maar let op, voor toegang tot de volledige lijst en om deze diagnoses in de praktijk te gebruiken, is het noodzakelijk om het boek of een licentie aan te schaffen.

Laten we beginnen met een korte introductie van NANDA International.

Over NANDA International

NANDA International, voorheen bekend als de North American Nursing Diagnosis Association, is een non-profitorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van excellentie in de verpleegkunde. Ze hebben een lange geschiedenis van het ontwikkelen en bijwerken van de verpleegkundige diagnoseslijst, die een essentieel hulpmiddel is geworden voor verpleegkundigen over de hele wereld. Hun missie is om de gezondheidszorg te verbeteren door het bieden van gestandaardiseerde verpleegkundige diagnoses.

De NANDA Verpleegkundige Diagnoses Lijst
De NANDA Verpleegkundige Diagnoses Lijst omvat maar liefst 267 verschillende verpleegkundige diagnoses. Deze diagnoses zijn opgesteld om verpleegkundigen te helpen bij het identificeren van gezondheidsproblemen en het formuleren van verpleegkundige zorgplannen. Ze bieden een gestructureerd kader waarmee verpleegkundigen de behoeften van hun patiënten kunnen evalueren en behandelen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest voorkomende en belangrijke verpleegkundige diagnoses:

Veelvoorkomende Verpleegkundige Diagnoses

[volgt]

Belang van de NANDA Verpleegkundige Diagnoses

Het gebruik van de NANDA Verpleegkundige Diagnoses is van onschatbare waarde in de verpleegkunde. Het stelt verpleegkundigen in staat om:

  • Gezondheidsproblemen te identificeren en te prioriteren.
  • Effectieve zorgplannen op te stellen.
  • Communicatie en samenwerking in de gezondheidszorg te vergemakkelijken.
  • Kwaliteitszorg te leveren aan patiënten.
Hoe de kan je de NANDA Verpleegkundige Diagnoses verkrijgen

Nu we een idee hebben van het belang van de NANDA Verpleegkundige Diagnoses Lijst, is het tijd om te bespreken hoe je toegang kunt krijgen tot deze waardevolle bron. Er zijn twee primaire manieren om dit te doen:

Koop het boek: NANDA International publiceert regelmatig een bijgewerkte versie van de NANDA Verpleegkundige Diagnoses Lijst in boekvorm. Dit boek is verkrijgbaar bij online boekhandels en medische boekwinkels.

Schaf een licentie aan: Naast het fysieke boek biedt NANDA International ook digitale licenties aan voor hun verpleegkundige diagnoseslijst. Deze licenties stellen verpleegkundigen in staat om online toegang te krijgen tot de volledige lijst en andere nuttige hulpmiddelen.

Het is belangrijk op te merken dat NANDA International haar lijst regelmatig bijwerkt om de nieuwste ontwikkelingen in de verpleegkunde op te nemen. Daarom is het raadzaam om altijd de meest recente versie te raadplegen voor de meest up-to-date informatie.

Conclusie

In dit artikel hebben we een introductie gegeven tot de NANDA Verpleegkundige Diagnoses Lijst en enkele van de meest voorkomende verpleegkundige diagnoses besproken. Het gebruik van deze lijst is van onschatbare waarde voor verpleegkundigen over de hele wereld om effectieve zorg te bieden aan patiënten. Het is echter belangrijk op te merken dat om toegang te krijgen tot de volledige lijst en deze in de praktijk te gebruiken, het nodig is om het boek te kopen of een licentie aan te schaffen bij NANDA International. Dus als je diepgaande kennis van verpleegkundige diagnoses wilt verwerven en ze wilt toepassen in je dagelijkse werk, is het tijd om deze waardevolle bron te verkrijgen.